Как мога да понижа бързо кръвното си налягане?

Как мога да понижа бързо кръвното си налягане?

Може да не е възможно човек да понижи кръвното си налягане веднага. Въпреки това, променяйки определени поведенчески навици, те могат да запазят кръвното си налягане и да избягват шиповете на кръвното налягане.

Около 45% от възрастните в Съединените щати имат високо кръвно налягане, известно още като хипертония.

Хората с високо кръвно налягане ще имат систолно отчитане от 130 милиметра живак (mm Hg) или по -горе или диастолно отчитане на 80 mm Hg или по -високо. Систолното кръвно налягане е налягането, когато сърцето бие, докато диастолното налягане е налягането между сърдечните удари.

Високото кръвно налягане е често срещана причина за сърдечни заболявания, което е отговорно за 1 на 4 смъртни случая в САЩ, което го прави водещата национална причина за смъртта.

Той също може да увеличи риска от други усложнения, като инсулт.

Тази статия очертава мерките, които могат да помогнат на човек да намали кръвното си налягане. След това предоставя информация за това как да се получи отчитане на кръвното налягане и обяснява рисковете от високо кръвно налягане.

преди отчитането

Високото кръвно налягане е хроничен, продължаващ проблем, за който Няма незабавно решение. Въпреки това, определено поведение точно преди отчитане на кръвното налягане може да повлияе на отчитането, което води до по -високо, отколкото би било друго.

Човек може да успее да получи точно и евентуално по -ниско отчитане на кръвното налягане, като предприеме тези стъпки:

 • Поемане на кръвното налягане правилно: маншет, който е твърде малък или че човек поставя над дрехите може да повиши четенето. Човек не трябва да кръстосва краката или да напрежение на тялото по време на четенето. ;
 • Управление на стреса или тревожността: Високият стрес може да повиши кръвното налягане. Затова е най -добре да опитате да вземете кръвно налягане след получаване на резултати от медицински тестове, а не преди. Човек също може да опита да прочете след медитация или дълбоко дишане. ; ;
 • Избягване на кофеин и алкохол: както кофеинът, така и алкохолът могат да повишат кръвното налягане, особено когато човек пие до излишък. Въздържането в деня на четенето ще доведе до по -точен резултат.

Научете повече за това как да приемате показанията на кръвното налягане у дома.

Направете диетични промени

Хранителна, балансирана диета може да помогне на човек да намали значително кръвното си налягане, често без нужда от лекарства. Хората могат да опитат:

 • Намаляване на приема на натрий: Натрият е основен виновник за високото кръвно налягане. Тъй като не всички храни с високо съдържание на натрий имат солен, човек ще трябва да провери етикетите на хранителни продукти. Американската сърдечна асоциация (AHA) препоръчва да се насочи към 2300 милиграма или по -малко натрий на ден.
 • Яденето на по -малко мазнини: Тези, които искат да намалят приема на мазнини, трябва да се съсредоточат върху ограничаването или избягването на транс и наситени мазнини.
 • Яденето на по -малко захар: Храните с висока захар могат да повишат кето диета цена кръвното налягане и да причинят нежелано наддаване на тегло. Те могат също да съдържат високи нива на натрий.
 • Избягване на подправки: човек може да обмисли използването на билки и подправки вместо подправки, тъй като много подправки са с високо съдържание на натрий. ; Включва голямо разнообразие от пълнозърнести храни, зеленчуци, ядки, семена и протеини с ниско съдържание на мазнини, като пиле на скара или тофу.

Помислете за добавки

Някои добавки могат да помогнат на човек да понижи кръвното си налягане.

Например, преглед на 2016 г. установи, че приемането на калий добави. Помогнете за понижаване на систолното и диастолното кръвно налягане.

Въпреки това, човек трябва да говори с лекар, преди да опита ново билково лекарство или добавка. Те също така трябва да използват само добавки заедно с промените в поведението, за да получат най-добри резултати.

Научете за най-добрите добавки за понижаване на кръвното налягане.

елиминират напитките за повишаване на кръвното налягане

Освен че прави диетични промени, човек може да обмисли избора си на напитки, което също може да допринесе за показанията на кръвното им налягане.

Кофеинът

кофеинът може временно да повиши кръвното налягане в някои хора.

Намаляването на приема на кофеин или премахването му може да помогне на човек да подобри показанията си за кръвно налягане.

Алкохолът

Хроничната консумация на алкохол, особено при тежки нива, може да повиши кръвното налягане, да причини наддаване на теглото и да увеличи риска от сърдечни заболявания на човек.

Мета-анализ на 2017 г. установи, че хората, които пият повече от шест алкохолни напитки на ден, са имали най-голямо намаляване на кръвното налягане, ако намалят този прием с 50% или повече.

Вземете правилно лекарства

лекарства за кръвно налягане, като бета-блокери или ангиотензин конвертиращи инхибитори на ензима, ще помогнат на човек да понижи и да поддържа кръвното си налягане. Човек обаче винаги трябва да приема лекарствата си според инструкциите на своя лекар.

Лекарството може да бъде добър вариант за хора, чието кръвно налягане не реагира на други интервенции. ;

Научете за лекарствата за кръвно налягане.

Управление на стреса

Стресът временно повишава кръвното налягане. Поради тази причина човек, който се чувства разтревожен в лекарския кабинет, може да има по -високо отчитане на кръвното налягане, което е известно като синдром на бялото покритие. Хроничният стрес също може да причини постоянно високо кръвно налягане.

Техники, за да помогнете на човек да облекчи стреса си, също могат да им помогнат да управляват кръвното налягане.

Някои стратегии могат да включват:

 • Терапия
 • Дълбоко дишане
 • Избягване на стресови ситуации, когато е възможно
 • Поставяне на стратегии, като по -добро управление на времето, за ограничаване на известни стресори
 • Медитация на вниманието
 • Йога

Проучване за 2018 г. установи, че, че, че проучване установи, че, че проучване установи, че, че проучване установи, че, че проучването 2018 установи, че, че проучването установи, че, че проучването 2018 установи, че, че проучването 2018 установи, че, че проучването за 2018 г. установи, че, че проучването за 2018 г. установи, че, че проучването за 2018 г. установи, че, че проучването за 2018 г. установи, че, че проучване от 2018 г. Медитацията на вниманието може да намали клинично измереното кръвно налягане в рамките на 8 седмици.

Научете за различни видове медитация.

Поведенчески навици

Приемането на определени поведенчески навици може да предотврати и лекува високо кръвно налягане.

Центровете за контрол и профилактика на заболяванията (CDC) предлагат тези тактики за желаещите да предотвратят или управляват високо кръвно налягане:

 • Получаване на ежедневни упражнения: Увеличаване на ежедневната активност – за Пример, като прекарвате повече време за ходене и по -малко време за шофиране – е полезно за здравето. Всяка дейност, която повишава сърдечната честота, може да помогне на човек да намали кръвното си налягане с течение на времето. CDC съветва всички възрастни да се стремят най -малко 2,5 часа умерена интензивна физическа активност седмично.
 • Поддържане или яденето на твърде много мазнини, може също да доведе до затлъстяване.
 • Управлението на други медицински състояния: диабет, бъбречно заболяване и някои други медицински състояния може да причини високо кръвно налягане. Лечението на тези условия може да намали риска на човек.

Мониторинг на кръвното налягане

Според CDC човек трябва редовно да наблюдава кръвното си налягане. Те могат да направят това у дома, използвайки монитор за кръвно налягане.

Преди да вземе четене, човекът трябва да гарантира, че е изпразнил пикочния мехур, е приел удобна позиция и почива в продължение на 3–5 минути след придвижването си наоколо.

Когато приемате четенето, съветите включват:

 • Седене на стол с опора на гърба и поддържане на гърба прави
 • Поддържането на краката не кръщава
 • Дишане бавно и дълбоко
 • Поемането на отчитане на кръвното налягане по едно и също време всеки ден
 • Поддържане на обстоятелствата последователно – например, не пропускането на храна преди четене на такова ден и след това ядене на голямо хранене точно преди четенето на следващия ден
 • Увиване на маншета около една и съща ръка всеки път
 • Повдигане на ръката до височина на сърцето, като я поддържа на маса или рамото на стола

Маншетът трябва да включва инструкции как да се вземе от четенето. Важно е да се отбележи, че въпреки че маншетът трябва да бъде притиснат, той не трябва да е болезнен и не трябва да покрива лакътя.

След като човек има четенето, трябва да го запише. След това те трябва да изчакат 2–3 минути и да вземат още едно четене на една и съща ръка.

Рискове

За много хора със сърдечни заболявания високото кръвно налягане е първият признак. Администрацията по храните и лекарствата (FDA) гласи, че високото кръвно налягане може да причини други симптоми, така че човек не трябва да приема, че има здравословно кръвно налягане, само защото се чувства добре.

Високото кръвно налягане причинява кръвта да изпомпва през кръвоносните съдове с повече сила, отколкото е необходимо. Понякога това се дължи на основното заболяване в артериите, което само по себе си е рисков фактор за инфаркт и инсулт.

Високото кръвно налягане също може да увреди сърцето и кръвоносните съдове с течение на времето, както и да засяга други органи, включително мозъка и бъбреците.

Някои рискове от високо кръвно налягане включват:

 • Неврологични заболявания, като деменция
 • Сърдечен удар
 • Бъбрено заболяване

Научете за различното кръвно налягане диапазони.

Обобщение

Високото кръвно налягане може да доведе до потенциално смъртоносни усложнения.

Всеки, който използва монитор за кръвно налягане, за да вземе показания у дома, трябва да гарантира, че го използват правилно.

Възможно е да се понижи кръвното налягане, особено в ранните етапи на Повишаване, когато поведенческите стратегии могат да коригират проблема.

Лекар може да предложи съвети за най -ефективните начини за управление на кръвното налягане.

Прочетете тази статия на испански.

 • сърдечна болест
 • Кръв/хематология
 • Сърдечно -съдова/Кардиология
 • Затлъстяване / загуба на тегло / фитнес

Медицински новини днес имат строги насоки за снабдяване и черпят само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents