Какво да знаете за Arrowroot

Какво да знаете за Arrowroot

Arrowroot е нишестено зеленчук, който хората използват като сгъстител в десерти и печива. Може да има допълнителни ползи за здравето за хората след диета без глутен или тези, които управляват кръвната си захар и теглото си.

Тази статия обсъжда допълнително Arrowroot, включително неговите ползи, хранителна стойност и употреби. Статията също отговаря на някои често срещани въпроси относно Arrowroot.

За повече ресурси, подкрепяни от науката, посетете нашия специализиран център.

Какво е Arrowroot?

Arrowroot (Maranta Arundinacea) е растение, https://harmoniqhealth.com/bg/alkotox/ което се отглежда главно в тропически гори в Карибите, Индонезия, Шри Ланка и други райони в тропиците. Той има дълги влакнести корени с грудки коренища (подземни стъбла).

Хората в хранителната индустрия използват нишестените коренища на Arrowroot, за да направят сгъстяване и стабилизатори. Освен това, производителите използват влакнести отпадъци, за да направят хартиени продукти и други артикули.

Както и като ценна съставка в производството на храни и готвене, Arrowroot може да има някои хранителни ползи.

здравето Предимства на Arrowroot

Arrowroot може да осигури редица ползи за здравето на човек.

Лесно смилаеми, нискокалорични и висок протеин

Според по -стара 2014 г. Преглед, Arrowroot е лесно смилаем и може да бъде от полза за възрастни и малки деца.

Освен това, проучванията предполагат, че брашното със стрелба е добър източник на диетични фибри, които могат да се възползват от храносмилателната и имунната система.

Други изследвания показват, че Arrowroot има по -малко калории и повече протеини от други tuberous vegetables such as potatoes, yams, and cassava.

Therefore, arrowroot may be beneficial in helping people to manage their weight and for those with digestive disorders.

Gluten-free

Arrowroot е естествено безглутенова храна. Проучванията предполагат, че брашното със стрелба може да бъде полезно за тези, които са чувствителни към глутен или хора с цьолиакия.

Хората могат да включат брашно със стрелба в рецепти за печени стоки като алтернатива на други брашна, като пшеница, че, че, че, че, че рецепти за печени стоки като алтернатива на други брашна, като пшеница, че, че, че, че че рецепти за печени стоки като алтернатива на други брашна, като пшеница, че, че че, че че е съдържат глутен.

Освен това, изследванията показват, че устойчивото нишесте в Arrowroot може да подобри текстурата, аромата и усещането за уста и устата.

Научете повече за диетите без глутен тук.

Ниска гликемична храна за управление на теглото

Arrowroot е ниска гликемична храна, която може да бъде от полза за хората с диабет.

Според проучване от 2017 г., варен стрелец има a Гликемичен индекс (GI) от 14. GI е метод за класиране на въглехидрати в храните въз основа на това как те влияят на кръвната захар. Хората с диабет могат да консумират ниски гликемични храни, за да помогнат за балансиране на кръвната си захар.

Хранене на стрела

Arrowroot брашно съдържа следните хранителни вещества на 100 грама (g):

таблица>

протеин 0.3 g 0.1 g Въглехидрати 88.2 g фибри 3.4 g 40 милиграма (mg) 3 mg

употреба на стрела

стрелката съдържа фибри , нишесте и биокомпозити, които имат няколко приложения, включително:

 • сгъстяване и желиране в храната
 • Ядливи и биоразградими филми и опаковки за храна
 • Лекарства и хранителни продукти и хранителни средства Приложения
 • Козметика и естествени дезодоранти
 • Текстил
 • Биоформа
 • Изработка на целулоза и хартия

Изследванията показват, че Arrowroot има високо съдържание на амилоза и може да абсорбира добре водата. Амилозата е вид нишесте. Производителите използват Arrowroot като съставка в храни като:

 • Бисквити
 • Торти
 • Пудинги
 • Рачка
 • Пълнене на пай
 • Жели
 • сладолед
 • супа
 • Подправки

Търговци на дребно Може да продаде Arrowroot като бял, безвкусен прах. Хората могат да го използват по същия начин като царевичното нишесте за сгъстяване на рецепти и добавяне на лъскаво покритие към храни. Тъй като не променя цвета на храните и киселинните съставки не променят структурата му, той е полезен при желета и плодови пълнежи.

Arrowroot е подходящ за вегани и тези, които следват безглутенова диета.

Често задавани въпроси

По -долу са някои от най -често срещаните въпроси и отговори за Arrowroot.

е здравословен за ядене? Той е лесно смилаем, без глутен и ниско съдържание на калории. В допълнение, изследванията показват, че може да е полезно за хора с диабет или храносмилателни разстройства.

Какви са страничните ефекти на стрелбата?

Има малко изследвания за страничните ефекти на стрелбата. По -стара статия от 2009 г. подробно описва два случая на токсичен хепатит, причинен от пиене на сок от стрела.

Използването на Arrowroot като съставка в рецептите обикновено се счита за безопасно. Ако обаче някой използва Arrowroot в по -големи количества като лекарство, това може да причини храносмилателни странични ефекти.

Човек трябва да говори с лекар, преди да консумира големи количества стрелка.

Кое е по -здравословно, царевично нишесте или стрелка?

царевично нишесте и стрелка са и двете съставки, които някой може да използва като сгъстяващ агент в рецептите. Те имат подобен хранителен профил, но Arrowroot съдържа малко повече фибри и вода на 100 g от царевично нишесте.

Следователно, това може да е по -полезно за храносмилането и баланса на кръвната захар.

Резюме

Arrowroot е зелен нишестено зеленчук, който производителите използват за приготвяне на прах от стрела. Това е ценна съставка в храни и рецепти, които изискват удебеляване или лъскаво покритие. Освен това, Arrowroot има други индустриални приложения, като например изработка на хартия, козметика и опаковане на храни.

В сравнение с някои други грудкови зеленчуци, Arrowroot съдържа по -малко калории и повече протеини. Той е подходящ и за диети без глутен и може да помогне на хората с диабет да балансират кръвната си захар и да управляват теглото си.

Хората не трябва да консумират големи количества стрелка, без да се консултират с лекар.

 • Хранене/диета

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и рисува и рисува Само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents